BI DISASTERS: een kaartspel van Free Frogs

Als BI-professionals doen jullie, net als wij, je uiterste best om goed werk te leveren. Maar betekent dat daarmee ook alle initiatieven in ons vakgebied als een zonnetje lopen? Nee, was het maar waar!
Het BI DISASTERS kaartspel van Free Frogs is een serious game met een knipoog: sta eens stil bij de valkuilen, bespreek ze met je collega’s en probeer er van te leren.

Welke catastrofes in BI heb jij overleefd?

Leg je kaarten op tafel met het BI DISASTERS kaartspel van Free Frogs. En kom er achter wat allemaal mis kan gaan in Business Analytics, (big) data en BI .

  • Je kan het spel spelen met ongeveer 4 tot 6 personen.
  • Het spel bestaat uit 50 verschillende kaarten.
  • Op elke kaart staat een grotere of kleinere “ramp” beschreven.
  • Een disaster index geeft de omvang van de ramp aan. Ernstige catastrofes hebben een hoge index (natuurlijk is de index pas vastgesteld na zorgvuldige overwegingen door een panel van gerenommeerde deskundigen 🙂  )

Wil je het BI DISASTERS kaartspel ook spelen?

Als Free Frogs delen we onze good practices zoveel mogelijk met anderen. We komen graag een keer langs om het kaartspel met jullie te spelen.  Maar als jullie het liever zonder ons willen spelen dan is dat ook prima. We sturen het kaartspel dan gewoon naar je toe (zolang de voorraad strekt). Laat via het contactformulier even weten wat je plan is en waarvoor je het spel wilt gebruiken.

Maak er gebruik van als je wilt. En denk nog eens aan ons …

De spelregels van het BI DISASTERS kaartspel

Het spel Shit Happens heeft als inspiratie gediend voor ons BI DISASTERS kaartspel. De regels zijn simpel: hieronder lees je in 8 stappen hoe je het spel speelt.